Oğuzhan Akova

Oğuzhan Akova

[email protected]

ACI KAYBIMIZ Prof. Dr. DOĞAN CÜCELOĞLU ANISINA

19 Şubat 2021 - 21:50

Ülkemiİn bir değerini daha yitirdik. Doğan Cüceloğlu’nu. 
Kendi değerini yaratabilmiş, ülkesine hizmeti bir yaşam biçimi kabul etmiş hocamızı 2014 yılında şahsen tanımış ve kendisiyle bir çok kez özel hattından görüşebilme fırsatını yakalamış biri olarak , yaşamına canın büyüğü küçüğü olmaz bütün canlar eşittir ve değerlidir diyen analığının bilgeliğinden feyz aldığını sıkça beyanatlarında paylaşan, cana CAN katan samimi ve arı Anadolu bilgeliğini bütün bir yaşamına yansıtan değerli büyüğüm Doğan Cüceloğlu hocamı rahmetle anıyor ve aşağıdaki yazımı kendisine ithaf ediyorum. 

SEVGİLİ CAN DOSTLARIMA

Etrafımızda değer üretmek yerine para ve başarı adına hırsa teslim olmuş bir dünya var. Halbuki aslolan uğrunda çaba harcanacak değer üretecek idealler ve fikirlerdir. 

Okuyucu  kardeşlerimle birlikte değer üretebilecek şekilde çıktığımız bu yolculukta ön koşulsuz bir şekilde ve de topyekün sevgi ve bilgimizi koyabilirsek işe biz faniler için belki küçük ama insanlık için büyük bir iş yapmış olacağız. 

Üzerinde durduğunuz ve onunla varolduğuna inandığımız her zemin büyük sarsıntılarla varlık sebebimizi bize yeniden hatırlatmakta. Sarsıntılar sağlam yapıların zeminlerini daha da güçlendirirken zayıf olanların yıkılmasıyla neticeleniyor. 

İnsan türü biyolojik tutsaklığının ötesine geçecek rehberlerini arıyor. Konfor alanlarına hapsolmuş olanlar sanalın gerçeği İle gerçeğin sanallığı arasında kaybolmuş durumdalar. 

İşte bu nedenlerle ilk adımı atarak rehber ve ilham Kaynağı olmak istedik yaşarken. Ancak her yaşam başka Canları da yaşatabilirse anlamlı olur. Bir can ancak bir can İle birlikte canlanabilir. Bu yüzden can dostluklar candan bir şekilde hayat verir bizlere aynen bizim de can olduğumuz gibi diğer canlara. Bir dokunuş candansa eğer yeni dünyalar kurar yeniden. Sarıp sarmalar insanı bir anne şefkati ile. 

Daha yapacak çok iş var elbette. Hepsine ömür yeter mi bilinmez ama hak yolunda faydalı işlerle yeni Canlar kazanmanın ve can olmanın herşeyin gelip geçici olduğu bu fani dünyada geriye bırakacağımız bir hoş seda olacağına hiç şüphe yok. İnsanlık olarak Evrene salıvereceğimiz tek şeyin sera gazları olmadığını ve de olamayacağını evrene salıverdiğimiz sevgi enerjimizin kalıcılığını da biliyorum. İşte bütün Canlar adına Candan bir dokunuşu türümün bir örneği olarak insan türüne yapmak istedim. 
Doğrudan ve aracısız. Arınarak ve gereksiz ağırlıklardan kurtularak daha da hızlanacağımı biliyorum. 
Kendi engelimizi aşacak ve konfor alanlarımızın yarattığı çekim alanlarından ve tutsaklıklardan kurtulabilecek bir hıza eriştiğimizde özgürlük ve özgünlük alanlarımızı yeniden keşfedecek ve insanlığa yeni bir dünyanın varlığını da göstermiş olacağız. Bütün hikaye bu yolculuğun  bir can İle başlayan ve candan bir dokunuşla bütün canlara erişen bir özellik içeriyor olması.  Sanırım yeni bir solucan deliği bulduk. Kozmostaki büyük mesafelerin nasıl aşılması gerektiği konusunda astrofizikçilerin kuramından da yararlanarak bir katlkyı da biz yapmış olduk böylece. 

Bütün canlara yeni dünyamıza hoşgeldin diyoruz. 

Sevgiyle kalın.

YORUMLAR

  • 0 Yorum