Oğuzhan Akova

Oğuzhan Akova

[email protected]

Çocuklarımız

25 Ekim 2019 - 14:12

İnsanlığın gelişiminde ortak akıl ve şuur evrenselliğin ortak değerlerini yaratmada en önemli faktör olmuştur. Günümüzün küresel sorunlarının birlikte aşılması ve gelecek kuşaklara daha iyi bir gelecek bırakılması bu ortak zemininin sağlamlığına bağlıdır. Bunun nasıl yapılabileceği konusu şüphesiz her insanın ilgisi dahilinde ahlaki ve insani bir sorumluluktur. Ancak her gelişme bir adımla başlar. Aya ilk ayak basan astronot Neil Armstrong’un dediği gibi;

“Bir insan için küçük ancak insanlık için büyük bir adım “ olarak tanımladığı ayın fethi bu anlayışla uzayın keşfi sürecinde müstesna önemini korumaktadır. 



Ortak idealler ortak akıl ve şuurun oluşturulmasında önemlidir. Kültür Birliği, tarih Birliği , dil Birliği gibi tanımlar sosyolojik olarak bilim insanlarının incelediği ve ortak ideallerin yaratılması ve geliştirilmesinde köprü görevi gören önemli kavramlardır. Dünyamızın topyekün ortak evrensel insanlık idealini baz alan bir anlayışla geleceğini şimdiden yeni nesiller üzerinden ortak değerler zemininde önceliklendirmesi gereken bir süreçteyiz. 



Çocuk Oyunları spor Kulüpleri Konfederasyonu bir STK olarak ulusal kültürel zenginliklerimizi dünya çocuklarıyla birlikte ortak insanlık idealini gerçekleştirme vizyonu içinde gerçekleştirmede kararlıdır. Bu ortak vizyona sahip herkesi yeni bir dünyanın birlikte inşası sürecinde 

ortak mirasımız ve zenginliğimiz olan çocuklarımızın üzerinden ortak projelerle geleceğe taşımaya davet ediyoruz.



Geleneksel Türk Çocuk Oyunları;

ÇOSKK adı altında bir STK olarak 2009 yılında kurulan ve Uluslar arası projelerle sağlıklı nesillerin yetiştirilmesini dünya çocuklarına bir armağan olarak sunduğu çocuk oyunlarımızı eğitimin bir aracı olarak görmektedir. 

www.coskk.org.tr

YORUMLAR

  • 0 Yorum