Reklam
Oğuzhan Akova

Oğuzhan Akova

[email protected]

HAYATI YENİDEN İNŞAA ETMEK

05 Ekim 2021 - 13:42

Yüce yaradanın ruhundan üfleyerek yarattığı biz insanlar yaşam sınavında zorluklarla yüzleşmekteyiz. Aslında her yaşanılan zorluğun bıraktığı izler hayatın gelip geçiciliğini evrensel değerler zemininde ve idrak oranında kalıcılığa dönüştüren en önemli unsurların başında gelmekte.

Hepimizin yaşam yolculuğunda kimseye devredemeyeceğimiz ve kopya çekemeyeceğimiz sınavlarımız var. Yaşam devam ettikçe de bu devam edecek. Üzerinde düşüneceğimiz, tefekkürde bulunacağımız çok özel anlardan biri de şüphesiz sevdiklerimizin bu hayattan göçmesi. Sabır ve tevekkül ile karşılanması gereken her zorluk şüphesiz bıraktığı acılar yanında dersler çıkartabileceğimiz ve bizi geliştiren yeni durumların da oluşmasına vesile olan gelişmelerdir.

Yaşadığımız her acı aslında bizi geliştirirken yaşamak için anlamlı sebeplerimizi de gözden geçirmemizi sağlamaktadır. Her işte bir hikmetin olduğunu ve her zorluğun ardından mutlaka bir kolaylığın yaşanacağını, sabırla ve tevekkülle ve de doğruluktan ayrılmadan zorlukları aşmamız gerektiğini unutmayalım. 

Aslında herkesin çok iyi bildiği ve benim de bildiğimi zannettiğim bu ifadeler çok yakın bir zamanda yaşadığım bir acı olayla yeniden duygu ve düşünce dünyamda yankılandı. 23 yıllık hayat arkadaşım Uz. Ecz. Firdes Korkmaz Akova’yı ebediyete uğurladım. Bir hayatın yaşanmışlığının sadece o kişinin hayattayken varlığı ile sınırlı olmayıp , bu dünyadan göçerken de bıraktıkları ve düşündürdükleriyle ilgili olduğunu gördüm. 

Değerlerimizi inancımızı ve imanımızı güçlendiren ve test eden asli unsurların  aslında insanın kendisiyle olan iç iletişimindeki samimiyet halis niyet ve değer üretme  ve faydalı olma iradesi ve kararlılığı olduğunu düşünüyorum. İnsanlar her zaman hata yapabilir ama hatalar hatalarla düzeltilemez. Firdes Hanımın da yaşam yolculuğunda her beşer gibi inişler ve çıkışlar olmuştur. İyi niyete ve aşırı güvene dayalı kurduğu iletişimin kendi hayatına mal olacağını elbette kendisi de dahil kimse bilemezdi. Ama bu durum güvenin ve iyi niyetin kötü olduğunu göstermez. Aksine bu değerlerin hala toplumda geçerli olması ve korunması gerektiğini göstermesi açısından önemli. Temel sorun toplumun enerjisini aşağıya çeken ahlaki olmayan ve kendini tüketen kötü niyetli fikir ve düşüncelerdir. Ve bu fikir ve düşüncelere dayalı tutum ve davranışların toplumun genel kabullerinin kendini tüketen yokeden ve değer üretemeyen bir özellik kazanmasıdır. Firdes Hanımın yaşadıkları toplumsal zaaflarımızı ve yozlaşmakta olan değerlerimizi görmemiz açısından incelenmesi gereken bir örnek olmuştur. 
Elbette ilahi adalet gerekeni yerine getirecektir. 

Benim için yeni bir dönem başlayacaksa da aslında toplum olarak hep birlikte ve beraberce daha iyiye ve güzele doğru yönelmeliyiz. Şahsımda eksikliğini hissettiğim hayatın yeniden inşaası aslında şahsımdan ziyade toplumu birinci derecede ilgilendiren ilgilendirmesi gereken bir ahlaki görev olarak ortaya çıkmış bulunmaktadır. Firdes Hanımın yaşadığı daha doğrusu yaşattırıldığı zorluklar süresince her zaman doğrulardan yana olan kararlı ve ilkeli duruşumla vicdani ve ahlaki mücadelemi yaptım. Toplum vicdanı gerçekler ortaya çıktıkça gereken refleksi gösterecektir. Çünkü bir toplumun geleceği yazar şair Sunay Akın’ın dediği gibi  hisse senetleriyle değil hissi senetleriyle güvencededir. 

Firdes Hanımın yaşadıklarıyla toplum olarak varoluş ile çöküş arasında çok kritik bir noktadayız. Bütün kötülükleri iyilikle savacak bütün adımlar zamanında Yaradanın şahitliğinde atıldı. Sabırla  kötülüklere neden bütün unsurlar Allah’a havale edilerek ilahi adaletin tecellisine bırakıldı. Elbet birgün yerine gelecek. Ama toplum olarak özümüzü mikroplardan ve insan suretindeki mahlukatlardan arındıramazsak insan olma vasfımızı kaybetmemiz kaçınılmaz olacaktır. 

Acılı günümde sadece bir insan ve bir hayat Arkadaşı kaybetmedim. İnsanlığın da gitgide ölmekte olduğunu görenlerin yeniden bir Umut ve bir ışık olarak verdikleri desteğe bir teşekkür olarak aşağıdaki Teşekkür yazımla birlikte 

Herkesi 
Hayatı yeniden inşaa etmeye ve uçuruma giden yolda son dönemeçte olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Firdes Hanımın vefatının bu yolda herkes için harekete geçirici bir etki yaratabilmesi umudu ile Ölümünde kusuru olan herkesi İlahi adalete ve toplum vicdanına havale ediyorum.

????????TEŞEKKÜR????????

Eşimin ani vefatı sebebiyle devre arkadaşlarımın ve sevenlerinin gösterdiği yakın ilgi, destek ve yardımları İçin hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. 

Bu gelip geçici dünya hayatında bırakacağımız en kıymetli şeyin ölmeyecek evrensel değerlerden sevgi, merhamet, yardımlaşma dayanışma ve arkadaşlık olacağını unutmadan hayatımızın her anını Yüce Yaradanın  da yardımını dileyerek değer üreterek ve paylaşarak yaşayalım. Bu dünya kimseye kalmayacak ama halis niyet ve güzel ameller sonsuza kadar yaşayacak. 

Bundan sonraki yaşamım önceden de olduğu üzere bu doğrultuda , Ülkem ve insanlık İçin evrensel değerlere yapacağım özgün katkı ve çabalarla geçecek. 

Halis niyetle her zaman iyiyi ve güzeli isteyen ve yaşayanlardan Allah razı olsun..

Sevgiyle kalın.

YORUMLAR

  • 0 Yorum