İzmir’in Seferihisar ilçesine bağlı Sığacık’ta bulunan Atlantis Tatil Köyü, dikkat çekici bir sanat çalışmasına daha ev sahipliği yaptı. Tesis sınırları içindeki biyolojik ömrünü tamamlamış Akdeniz (İzmir) mimozası, heykel sanatçısı Şevki Köse’nin elinde “Aslan Postlu Herkül ile Dionysos”u betimleyen bir ağaç heykeline dönüştü.
Sürekli basın kartı sahibi heykel sanatçısı Şevki Köse, asırlık zeytin ağaçlarının da bulunduğu 100 bin metrekarelik doğal peyzaj alanı üzerindeki Atlantis’te, mitolojik sembollerle bezenmiş yeni bir çalışmaya imza attı. Teos Antik Kenti sınırlarında yer alan bölgede çalışmalarını sürdüren Köse, ağaç heykellerini yaratırken doğanın sanatçıya yön verdiğini, bu ağacın içinden de güçlü bir Herkül figürünün “çıktığını” aktardı.
Köse, antik dönemin önemli sanatçılar birliği kenti olarak bilinen Teos’un, aynı zamanda bağcılık ve şarap tanrısı Dionysos’a adanmış olmasının da bu seçimi etkilediğini belirterek, Herkül’ün yanında ev sahibi niteliğindeki ikinci figürün Dionysos olarak heykelde hayat bulduğunu ifade etti.
Atlantis Tatil Köyü, bulunduğu coğrafyada gelenek haline gelen açık hava sanat etkinlikleriyle de biliniyor. Sezon boyunca hem misafirlerin hem de bölge halkının ziyaret ettiği sergi alanında daha önce Lale Duruiz’den Ayfer Güleç’e, Haluk Koçoğlu’ndan Belgin Sertatıl’a, Şevki Köse’nin kendi “İçindekiler” sergisine kadar birçok sanatçının eserleri yer almıştı.
Yorumlar
Kalan Karakter: