Ardıç ağaçlarından özgün bir sergi
Fikret Doğan, ardıç ağaçlarını özgün yapıtlara dönüştürdüğü ‘Rüzgarlı Mimasın Ardıçları Heykel Sergisi’ ile çevre sorunlarına ve geri dönüşüm bilincine dikkat çekti
Yayınlanma :
15.04.2025 13:04
Güncelleme :
15.04.2025 13:04


Ardıç ağacının kökleri ve dallarından sanatsal yapıtlar üreten Fikret Doğan’ın “Rüzgarlı Mimasın Ardıçları Heykel Sergisi” Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM) Giriş Doğu ve Batı Galeri’de 20 Nisan’a kadar görülebilir. Fikret Doğan, ağaçları kesmeden rüzgarla denize sürüklenen ardıç ağacının dallarından, köklerinden heykeller üretti. Geri dönüşüm bilincine de farkındalık kazandırdı, çevre sorunlarına dikkat çekti. Doğanın sanatsal ifadesi ardıç ağaçları, Fikret Doğan’ın İlk kişisel sergisi ‘Ege’nin Barış Taşları’nda da heykellerin malzemesi oldu. Karaburun Yarımadası’nın güzel ikliminde yetişen ardıç ağacı, Doğan’ın yapıtlarında özgün bir dile dönüştü. Fikret Doğan, ardıç ağacının direncin, dayanıklılığın sembolü olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: “Yapıtlarımı, Mordoğan-Karaburun arasındaki bugün Bozdağ diye adlandırılan dağın ardıçlarından yaptım. Bozdağ biliyorsunuz; Homeros'un ‘Odysseia’da Rüzgarlı Mimas olarak geçer. Hikayeyi de bunun üzerine kurduk ve sergimizin adını ‘Rüzgarlı Mimasın Ardıçları Heykel Sergisi’ koyduk. Asıl amaç; çevre duyarlılığını geliştirmek. Bildiğiniz gibi Dünyamızda çevre konusunda ciddi sorunlar yaşanılıyor. Umarız sergiyle az da olsa duyarlılığa yol açarız.” Sergide her yapıtın hikayesi de yer alıyor. Hikayeleri, mitolojiden de beslenen Özgür Doğan yazdı. Serginin ziyaret Saatleri: hafta içi ve cumartesi 09:30-17:30, pazar 12:00-17:00.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: