Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Güney Marmara Bölgesi'nde örgütleniyor.
İzmir Gültepe Makedonya Göçmenleri Derneği Başkanı ve Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu (BRTK) Genel Başkan Yardımcısı Birol Özkardeşler'le birlikte Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Serbest Balıkesir'de Rumeli Balkan Derneklerinin yöneticileri ile bir araya geldi.
Toplantı Balıkesir'deki Rumeli Balkan Sivil Toplum kuruluşları nezdinde büyük bir ilgi uyandırdı.
Birol Özkardeşler konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Balıkesir'den Çanakkale'ye kadar uzanan bölgede farklı dönemlerde Balkanlar'dan göç etmiş hemşerilerimizin kurduğu sivil toplum kuruluşları bulunmaktadır. Derneklerimiz Faaliyetleri ile örf ve adetlerimizin yaşatılmasına yönelik önemli çalışmalar yapmaktalar.
Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu bu derneklerimizin çatı örgütü işlevini görmektedir. Bu bölgede Rumeli Balkan Derneklerimizim sesinin daha gür çıkması için bir araya gelerek yeni iş birlikleri ve kollektif hareket etmeye yönelik çalışmalarımıza hız vermiş durumdayız.
Ülkemizde 12 federasyon ve 54 ildeki dernekleri ile örgütlü olan Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonumuzun bundan sonraki süreçte Güney Marmara Bölgesi'nde de örgütlenerek gerek hemşerilerimize gerekse Balkanlar'da yaşayan soydaşlarımıza yönelik çalışmaları artarak devam edecek.
Yorumlar
Kalan Karakter: