Açılış konuşması yapan Doç.Dr. Nevin Ayduslu, Projenin başlangıç aşamasında müzede yer alan ve Anadolu’nun kültürünü yansıtan tarihi seramik eserler, öğrencilere detaylı olarak tanıtılmıştır. Bu süreçte öğrencilerin seçtikleri tarihi eserlerin resimlerini yapmaları ve eserlerin sanatsal detaylarını derinlemesine incelemeleri sağlanmıştır. Öğrenciler tarihi seramik eserlerden ilham alarak bu eserlerin motiflerini çağdaş bir tasarım diliyle yeniden üretmişlerdir. Bu yaratıcı süreç öğrencilerin kültürel mirasla olan bağlarını güçlendirirken tarihi eserlerin modern sanatla nasıl diyalog kurabileceğini göstermektedir.
Enstalasyon, çağdaş müze içerisinde özel düzenlemeyle dönüştürülen bir mekânda izleyiciye sunulmaktadır. Bu enstalasyon geçmiş ile günümüz arasında dinamik bir bağ kurarak tarihi eserlerin kültürel önemini ve sanatsal değerini güncel bir perspektifle gözler önüne sermektedir. İzleyiciler tarihi seramiklerin formlarını ve motiflerini çağdaş sanat eserlerinde yeniden keşfederken kültürel mirasın sürekliliğini ve dönüşümünü deneyimlemektedir.
Doç.Dr. Nevin Ayduslu, Enstalasyon projesinin gerçekleşmesinde bize sağladığı imkanlardan dolayı Müze Müdürlüğüne ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne teşekkür ederim dedi.
Erzurum Müzesinde açılan sergiyi bir hafta boyunca sanat severler ücretsiz olarak gezebilecekler.


Yorumlar
Kalan Karakter: