Ressam Devrim Erbil'in 60'ıncı Sanat Yılı Kadıköy'de kutlandı
Ressam Devrim Erbil’in sanat hayatındaki 60’ıncı yılı için hazırlanan ‘Seyrüsefer’ adlı kitap Kadıköy Belediyesi Yeldeğirmeni Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen bir etkinlikle tanıtıldı.
UYGAR TÜRKİYE’NİN YOLU ATATÜRK’ÜN GÖZLERİNDEKİ IŞIKTADIR
Gecede konukların ardından söz alan Devrim Erbil, “Şu anda 82 yaşındayım, içim buradaki konukların verdiği heyecanla dolu, hemen gidip resim yapmak geliyor içimden. Sanat tutkuyla, sevgiyle yapılan bir iş.” dedi. Çağdaş bir ülke için sanatın katkısına değinen Erbil “Konuşmalarımın sonunda Atatürk’ün gözlerinin fotoğrafını gösteriyorum. Türkiye’nin çağdaş geleceği bu mavi gözün ışıklarında var, diyorum.Çağdaşlığın, uygar Türkiye’nin yolu bu gözlerdeki ışıklardadır.” dedi.
“DEVRİM ERBİL BELEDİYE BAŞKANLARININ EN SEVDİĞİ RESSAM OLMALI”
Devrim Erbil’in sanatı üzerine konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ise, “Bir belediye başkanı olarak söylemeliyim ki, Devrim Erbil, belediye başkanlarının en sevdiği ressam olmalıdır. İnsanın kırıp döktüğü kenti hem renkleri hem de çizgileriyle bambaşka bir aleme çevirir. İstanbul’a Devrim Erbil’in dilinden, elinden bakar, öyle görürseniz başka bir İstanbul’la tanışır, saatlerce karşısında iç çekebilirsiniz. O kadar zarif bir dille anlatır ki İstanbul’u, Galata Kulesi, Süleymaniye, Sultanahmet, boğaz ve köprüler olmasa belediye başkanı bile tanıyamaz kendi kentini.” diye konuştu.
‘SEYRÜSEFER’ DEVRİM ERBİL’İ ANLATIYOR
Karakarga Yayınları’ndan çıkan Seyrüsefer adlı kitap Gülşah Elikbank ve Uğur Batı tarafından hazırlandı. Esere Metin Akpınar, Sunay Akın, Selim İleri, Ayşe Kulin, Buket Uzuner, Mario Levi, Murat Menteş, Nermin Bezmen, Deniz Bayramoğlu, Müfit Can Saçıntı, Yalın Alpay, Ertürk Akşun, Yekta Kopan, Nazlı Eray, Doğan Hızlan, Osman Balcıgil, Mahir Ünsal Eriş öykü ve denemeleriyle katkı sundu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: