Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, son günlerde ülke genelinde artan orman yangınlarına ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden kapsamlı bir değerlendirmede bulundu. Bakan Yumaklı, yangınlarla mücadelede gösterilen kararlılık ve koordineli çalışmalar sayesinde birçok bölgede alevlerin tamamen kontrol altına alındığını açıkladı.
📍 İzmir’in Seferihisar ve Menderes ilçeleri,
📍 Manisa’nın Akhisar, Kula ve Saruhanlı ilçeleri ile
📍 Bilecik’in Vezirhan beldesinde çıkan yangınların tamamen kontrol altına alındığını belirten Bakan Yumaklı, Hatay Antakya ve Manisa Ahmetli’de ise büyük oranda kontrol sağlandığını, bu bölgelerde soğutma çalışmalarının kararlılıkla sürdüğünü ifade etti.
Bakan Yumaklı, açıklamasında orman yangınlarıyla mücadele eden ekipleri “Ormanın Kahramanları” olarak nitelendirerek şu ifadeleri kullandı:
“Gece gündüz demeden fedakârca çalışan kahraman ekip arkadaşlarımıza, orman yangın gönüllülerimize, iş birliği içinde hareket eden tüm kamu kurumlarımıza, sivil toplum kuruluşlarına ve aziz milletimize gönülden teşekkür ediyorum.”
🌡️ Meteoroloji verilerine göre önümüzdeki bir haftalık süreçte yangın riski çok yüksek. Bu nedenle Bakanlık olarak Cumhuriyet tarihinin en güçlü hava ve kara gücüyle mücadeleye hazır olduklarını belirten Yumaklı, yangınla mücadelenin yalnızca bakanlıkla sınırlı olmadığını vurguladı:
“Bu savaş sadece bizim değil, hepimizin birlikte vermesi gereken bir mücadeledir. Asıl başarı, yangınları söndürmek değil; yangınların hiç çıkmamasını sağlamaktır.”
Bakan Yumaklı, kamuoyunu bir kez daha dikkatli ve duyarlı olmaya davet ederek şu uyarılarda bulundu:
📌 Anız yakmayalım
📌 Ormanlık alanlarda ateş yakmayalım
📌 İzmarit atmayalım
📌 Atıkları doğaya değil, çöpe atalım
📌 Tarımsal araçlarda (biçerdöver, balya makinesi vb.) su tankeri ve yangın söndürme cihazı bulunduralım
📌 En ufak bir duman ya da kıvılcımda vakit kaybetmeden 112’yi arayalım.
Yorumlar
Kalan Karakter: