Saadet Partisi Aşkale İlçe Başkanı Nüsret Bilen, ilçe genelinde yürütülen parti çalışmaları, yerel yönetim anlayışı ve Aşkale’nin kronikleşen sorunlarına ilişkin kapsamlı değerlendirmelerde bulundu. 13 yıldır ilçe başkanlığı görevini sürdürdüğünü belirten Bilen, Aşkale’de siyaset yapmanın zor ama bir o kadar da sorumluluk gerektiren bir alan olduğunu ifade etti.
“Siyaset Halk İçin Yapılır”
Aşkale’de siyasetin kişisel ya da kurumsal çıkarlar için değil, doğrudan halkın refahı için yapılması gerektiğini vurgulayan Bilen, tüm kurum ve kuruluşların bağımsız olması gerektiğini dile getirdi. Belediyelerin asli görevinin hizmet üretmek olduğunun altını çizen Bilen, şunları söyledi:
“Bir belediye başkanının bina yapma gibi bir görevi yoktur. Belediye halka hizmettir. Parkları kullanamıyorsak, altyapı ve üstyapı sorunları çözülmüyorsa, kamu çalışanını , hastanede doktoru burada tutamıyorsak, göçü durduramayız.”
“Sanayi Sitesi Aşkale İçin Hayati Öneme Sahip”
Aşkale için projeleri olduğunu belirten Başkan Bilen, son dönemde gündeme gelen sanayi sitesi çalışmalarını olumlu bulduğunu ifade ederek Şenol Polat’ı tebrik etti:
“Sanayi sitesi konuşuluyor, bu Aşkale adına güzel bir hizmet. Belediye Başkanımız Şenol Polat’ı tebrik ediyorum. Güzel şeyler de oluyor, bunları da söylemek gerekir. Ancak sanayi Aşkale için artık bir tercih değil, zorunluluktur.”
Sanayi yatırımlarının istihdamı artıracağını ve ilçeden göçü azaltacağını belirten Bilen, Aşkale’nin bu alanda devlet desteklerine daha fazla ihtiyaç duyduğunu kaydetti.
“Konut ve Kentsel Dönüşüm Şehir İçinde Olmalı”
İlçedeki yerleşim yapısına da değinen Bilen, Emek Mahallesi ve TOKİ konutlarının şehir yaşamıyla bütünleşmesi gerektiğini söyledi. Kentsel dönüşüm çalışmalarının şehir merkezinde, planlı ve esnafı mağdur etmeyecek şekilde yapılmasının önemine dikkat çekti:
“TOKİ’ler şehirden kopuk olmamalı. Şehir içinde kentsel dönüşüm projeleri üretilebilir. Bu yapılırken esnaf zor durumda bırakılmamalı. İlçenin ticari hayatı korunmalı.”
“45 Bin Nüfuslu İlçeden Sessiz Akşamlara”
Aşkale’nin geçmişte yaklaşık 45 bin nüfusa sahip, canlı bir ilçe olduğunu hatırlatan Bilen, bugün gelinen noktada nüfus kaybının ve sosyal durgunluğun ciddi bir sorun haline geldiğini vurguladı:
“Eskiden 45 bin nüfuslu bir ilçeydik. Şimdi akşam saat 19.00’dan sonra sokaklarda kimseyi göremiyorsunuz. Bu tablo bize çok şey anlatıyor.”
“Aşkale’nin Sorunlarını Dile Getirmeye Devam Edeceğiz”
Saadet Partisi Aşkale İlçe Başkanlığı olarak ilçenin sorunlarını her platformda dile getirmeye devam edeceklerini belirten Nusret Bilen, amaçlarının eleştiri değil, çözüm odaklı bir siyaset anlayışı olduğunu ifade etti. Aşkale’nin doğru planlama, sanayi yatırımları ve sosyal projelerle yeniden canlı ve üreten bir ilçe haline gelebileceğini vurgulayan Bilen, “Aşkale bunu hak ediyor” diyerek sözlerini tamamladı
Yorumlar
Kalan Karakter: