Özel Eğitim Kursları ve Muhtelif Kurslar Geliştirme Derneği (KURSDER) Başkanı Ayşe Kavaz, Erzurum Kongresi’nin 106. yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
Başkan Kavaz mesajında, 23 Temmuz 1919’da toplanan Erzurum Kongresi’nin, Türk milletinin bağımsızlık iradesini dünyaya ilan ettiği tarihi bir dönüm noktası olduğuna dikkat çekerek şu ifadelere yer verdi:
“Erzurum Kongresi, milletimizin birlik ve beraberlik içinde ayağa kalkarak kendi kaderini tayin ettiği, manda ve himayeyi kesin bir dille reddettiği bir şahlanışın adıdır.
Milli sınırlar içinde vatanın bir bütün olduğu ilk kez bu kongrede vurgulanmış, geçici bir hükümetin kurulması yönünde alınan kararlarla Cumhuriyetimizin temelleri atılmıştır.
Eğitimden toplumsal kalkınmaya kadar her alanda bu ruhu yaşatmak, bizlerin asli sorumluluğudur.”
Ayşe Kavaz, mesajının sonunda başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Erzurum Kongresi’nde görev alan tüm kahramanları rahmet ve minnetle andığını belirterek, “23 Temmuz; milletimizin bağımsızlığa attığı ilk adımın, irade ve kararlılığının sembolüdür” dedi
Yorumlar
Kalan Karakter: