Onkoloji Hastaları Seramik Atölyesinde Buluştu
4 Şubat Dünya Kanser Günü nedeniyle Medicana International İzmir Hastanesi’nde seramik atölyesi düzenlendi. Onkoloji hastalarının bir araya geldiği atölyede keyifli anlar yaşandı. Hastalarıyla birlikte seramik yapan Medicana Sağlık Grubu Medikal Onkoloji bölümünden Uzm. Dr. Murat Keser, kanser türlerinin büyük bir kısmının düzenli taramalar sayesinde erken evrede fark edilebildiğini söyleyerek, genetik araştırmalar, immünoterapi, hedefe yönelik ve kişiye özel tedavi yaklaşımların, kanser tedavisinde umut veren gelişmeler olduğunu vurguladı.
Yayınlanma :
03.02.2025 18:37
Güncelleme :
03.02.2025 18:37


Tedavi şansı ve yaşam kalitesi yükselmektedir
Kanser hastalığı sürecinin zorluklarını ve hastalığın çok yönlü oluşunu, bireyden bireye farklılık gösteren bir seyir olarak özetleyen Uzm. Dr. Murat Keser, “Erken teşhis, kanser tedavisinde başarılı olmanın anahtarlarından biridir. Kanser türlerinin büyük bir kısmı, hastalık belirtileri ortaya çıkmadan önce yapılan düzenli taramalar sayesinde erken evrede fark edilebilmektedir. Bu bağlamda, toplumların düzenli sağlık kontrollerine yönlendirilmesi, kanserin tedavi edilebilirliğini önemli ölçüde artırır. Özellikle meme kanseri, kolorektal kanser ve serviks kanseri gibi yaygın kanser türlerinde erken teşhis, tedavi şansını ve yaşam kalitesini yükseltmektedir. Sağlık politikalarının bu yönde şekillendirilmesi, toplumun her kesimine ulaşabilen geniş kapsamlı tarama programlarının uygulanması ile mümkündür” ifadelerini kullandı. Uzm. Dr. Murat Keser, küresel çapta düzenlenen farkındalık kampanyaları ile halkın kanser konusundaki bilgi düzeyinin artırıldığını belirterek, “Erken teşhis hayat kurtarır”, “Sağlıklı yaşam, kanserden korur” gibi mesajların, bireylerin yaşam tarzlarını gözden geçirmelerini sağlayabildiğini söyledi.
Kanserle mücadelede dijital dönüşüm önemli
“Genetik araştırmalar, immünoterapi, hedefe yönelik ve kişiye özel tedavi yaklaşımları, kanser tedavisinde umut vaat eden alanlardır. Uzaktan sağlık uygulamaları, tele-tıp hizmetleri ve mobil uygulamalar, kanserle mücadelede dijital dönüşümün ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne sermektedir” ifadelerini kullanan Uzm. Dr. Murat Keser, sözlerine şöyle devam etti: “Gelecekte, kanser tedavisinde kişiselleştirilmiş tıp uygulamalarının yaygınlaşması, hastalığın genetik temellerinin daha iyi anlaşılması ve yaşam tarzı değişikliklerinin toplum geneline benimsetilmesiyle, kanserle mücadelede önemli bir dönüm noktasına ulaşılması hedeflenmektedir. Bu gün vesilesiyle, kanserle mücadelede bilimsel gelişmelerin yanı sıra, toplumsal dayanışmanın ve bireysel sorumluluğun önemini bir kez daha hatırlamaktayız. Her birimizin sağlıklı yaşam seçimleri yapması, düzenli sağlık taramalarına önem vermesi ve çevremizdeki insanları bilinçlendirmesi, kanseri önlemede umut dolu bir geleceğin kapılarını aralayacaktır.”
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: