SOYKIRIM BAHANE, ASIL HEDEF ANADOLU’DAKİ TÜRK-İSLAM KÜLTÜRÜ
BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş’tan ABD Başkanı Joe Biden’in 1915 olayları için ‘soykırım’ ifadesini kullanmasına tepki gösterdi.
Hüseyin Baş; Soykırım bahane, asıl hedef Anadolu’daki Müslüman Türk varlığı ifadelerini kulandı.
ABD Başkanı Joe Biden’in 1915 olaylarını soykırım olarak nitelemesine Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş’tan tepki geldi.
BTP lideri sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda asıl hedefin Anadolu’daki Türk- İslam kültürü olduğunu söyledi.
Asıl hedefleri Anadolu’daki Türk-İslam kültürü
Hüseyin Baş paylaşımında şu ifadeleri kullandı;
“Her 24 Nisan aynı gündem… ABD Başkanı felaket mi diyecek, soykırım mı? Ne derse desinler. Biz onların asıl derdinin Hacı Bektaş-ı Veli’nin Anadolu coğrafyasına nakşettiği Türk-İslam kültürü ile olduğunu biliyoruz. Ne deseler, ne yapsalar boş. Bu Vatan Bizimdir Bizim Kalacak ! “
Soykırım dedikleri Anadolu’nun müslümanlaştırılması
BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş paylaşımında, BTP’nin merhum Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş’ın Türkiye’ye yönelik kullanılan soykırım yalanına tepki gösterdiği bir videoyu da yayınladı.
Bu videoda Haydar Baş soykırım iddialarıyla ilgili olarak şu dikkat çekici ifadeleri kullanıyor; “Tarafsız bir mahkeme dünya önünde kuralım. O zaman bu olayları yargılayalım. Onlar da delillerini ortaya koysunlar biz de... Göreceğiz ki, bunların soykırım dediği şey, Ermenilerin öldürülmesi falan değil. Bu dediklerime iyi dikkat edin. Batı dünyasının Türk dünyası üzerinde bir Şark Projesi vardır. Bu projeye göre Türklerin anavatanı Anadolu değildir, zorla buraya girdiler. Bunlara göre “Türkler burada bulunan Ermenileri, Rumları, Keldanileri, Yezdanileri vs. müslüman ederek Türkleştirdiler. Bizim neslimizi tükettiler. Kültür birliği yaptılar, siyaset birliği yaptılar, medeniyet birliği yaptılar... Bunları dört dörtlük müslüman Türkoğlu Türk yaptılar… İşte bunların soykırım dediği şey bu topraklar üzerinde yaşayan insanların müslüman Türk olmasıdır…. Oyun çok güçlü, nedir bu? Medeniyetler İttifakı, dinlerarası diyalog... Tekrar O'nu köklerinden koparıp, ben hristiyanım, yahudiyim, Rum'um diye bunlara söyletmek. Onun için arkadaşlar bunların önünde dimdik duracağız ve Allah'ın izni ile bu milleti biz ayıktıracağız. Biz bu tevhidi, bu birliği kıyamet sabahına kadar devam ettirecek olan tek milletiz.”
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: