Köprüköy Belediye Başkanı Nevzat Karasu, hayvancılığa destek amacıyla hayata geçirilen çoban evi projesi hakkında açıklamalarda bulundu.
Başkan Karasu, 42 mahallenin tamamını kapsayacak proje kapsamında ilk etapta 6 mahallede toplam 12 çoban evinin yapımına başladıklarını belirterek çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını söyledi.
Kırsalda hayvancılığın güçlendirilmesini hedeflediklerini ifade eden Karasu, “Amacımız hayvancılığa katkı sağlamak ve çiftçilerimize destek olmaktır. Köylerimizde çoban bulma konusunda sıkıntılar yaşanıyor. Biz de bu süreçte çobanlarımızın barınma şartlarını iyileştirmek ve can güvenliklerini sağlamak istiyoruz. Başlattığımız bu projeyi etap etap 42 mahallemizin tamamında uygulayacağız” dedi.
Projeyle birlikte kırsalda üretimin desteklenmesi, çobanların daha güvenli ve sağlıklı koşullarda görev yapması hedefleniyor
Yorumlar
Kalan Karakter: