Erzurum’un Çat ilçesinde geleneksel hale gelen 5. Mahalli At Yarışları, Çat Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç’ın katkı ve destekleriyle, Çat ve Civar Köyleri Atlı Spor Kulübü Başkanı Mehmet Laçin’in öncülüğünde düzenlenen organizasyonda yarışlar, farklı kategorilerde büyük heyecana sahne oldu.
Binlerce vatandaşın ilgi gösterdiği etkinliğe Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç’ın yanı sıra MHP Genel Başkan Başdanışmanı ve MYK Üyesi Prof. Dr. Muhammet Hanifi Macit, MHP Erzurum İl Başkanı Adem Yurdagül, MHP Yakutiye İlçe Başkanı Sinan Demir, CHP Erzurum İl Sekreteri Eda Akçalı, CHP Erzurum İl Başkan Yardımcıları Adnan Atalay ve Kerem Altın, MHP Erzurum İl Teşkilat Başkanı Cihan Aksakal, CHP Çat İlçe Başkanı Hüseyin Polat, MHP Çat İlçe Başkanı Şahin Sarı, Erzurum Ülkü Ocakları İl Başkanı Mevlüt Özcan, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Adrenalin dolu anların yaşandığı yarışlarda sporcular dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti. Organizasyon boyunca vatandaşlar hem ata sporunun heyecanını yaşadı hem de geleneksel kültürün yaşatılmasına tanıklık etti.
Yarışlar sonunda İngiliz Grubu, A Grubu Arap Atları, B Grubu Arap Atları ve Kırma Grubu kategorilerinde dereceye giren sporcular ödüllerini protokol üyelerinin elinden aldı.
Programda konuşan Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, ata sporunun yaşatılmasının kültürel mirasın korunması açısından büyük önem taşıdığını belirterek, Mahalli At Yarışları’nı geleneksel olarak sürdürmeye devam edeceklerini ifade etti.
Etkinlik sonunda organizasyonda emeği geçenlere teşekkür edilirken, dereceye giren sporcular tebrik edildi. Çat’ta geleneksel hale gelen Mahalli At Yarışları, birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği, kültürel değerlerin gelecek nesillere aktarılmasına katkı sağlayan önemli organizasyonlardan biri olarak bir kez daha büyük beğeni topladı.
Yorumlar
Kalan Karakter: