Reklam
Oğuzhan Akova

Oğuzhan Akova

[email protected]

Çağrı

18 Kasım 2019 - 17:33

Çağımızın insanlık adına ağrılı bir süreçten geçtiği bir dönemde  doğayı gitgide kirleten insanın kirletmiş olduğu doğanın içinde kendi türünü yokedişe mahkum ettiği makus talihini, türümüzün, varlıklı olmaktan çok ancak varolma mücadelesine evrilmesiyle üstesinden gelebileceğini önceliklendirecek bir farkındalığı paylaşma gayretinin bir sonucudur bu çağrı. 

Gitgide özgürleşelim derken tutsaklığa mahkum ediyoruz birbirimizi. Bu anlamda sanat insanın yeni özgürleşme alanlarının ifadesine dönüşüyor. 

Sanat artık kendinin de ötesinde bir yerlerden insana merhaba der gibi.  



Sanata olan ilgimizin ve yaşamla kurduğumuz bağların eskisinden daha farklı olarak artık türümüzü de arındıracak ve geleceğe taşıyabilecek yegane kurtuluş yolu olduğunu düşünüyorum. Sanatın kendi doğası gereği içermiş olduğu duyarlılığın, insanın varolma ve var etme süreçlerinde en önemli ana Faktör olarak, kendine yabancılaşan insanı içine düştüğü kara delikten de kurtaracak bir enerjiyi serbest bırakabilmesinin, kendi varlık sebebini yeniden keşfederek kendini  özgür  kılabilmesine bağlı olduğunu düşünüyorum. Özgürleşen insanın  özgürleştiği oranda da özgünleşerek ve sorumluluk bilinciyle hareket edeceği yeni  bir dünyanın inşası göreviyle yüzleşmiş durumdayız. 



Şüphesiz ki Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesinde varolan evrensel ahlaki kodların varolduğu kazanımlar sayesinde herşeye rağmen toplumsal bir idrak sürecini hep beraber yaşamaktayız. Ama hep beraberliğin yanına hep birlikteliği de dahil etmek zorundayız. Üretemeyenlerin önce çevreyi sonra kendini tüketeceğini unutmayalım. Herşeyi tükettik. Sıra üretemeyen insanın kendisine geldi. Haydi biraz gayret sıra sana da gelmeden üret ve paylaş. Varlıklı olmaktan çok varolma mücadelesinin gereği olarak paylaş Sevgini, bilgini, aklını, duygunu, ve kendinde varolduğunu düşündüğün her ne varsa. 

Herşey bir ilk adımla başlar. Elbette bu bir son değil. Ama ilk adımı atabilmende bir ilk olması dileklerimle.

Atamızı bir kez daha minnet ve şükranla anarken büyüklüğünü bir kez daha anlıyoruz. 

“Cumhuriyetimizin temeli kültürdür” derken.

YORUMLAR

  • 0 Yorum