Reklam
Efendi Sarı

Efendi Sarı

[email protected]

AK Parti'nin Erzurum Büyükşehir'de Aday Bilmecesi

18 Aralık 2023 - 14:41

Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın İstanbul teşkilatları ile bir araya gelişi, sadece İstanbul’u değil tüm teşkilatları heyecanlandırdı.

Zira Sayın Erdoğan, bu buluşma ile hala daha teşkilatları ile ne kadar yakın ilişkide olduğunu gösterdi.

Öte yandan, başta İstanbul ve Ankara olmak üzere tüm büyükşehirlerin yeniden AK Parti’ye kazandırılması yönünde ne kadar istekli olduğunu da ortaya koymuş oldu.

Erzurum özelinde ise işler biraz karmaşık hal almış durumda.

AK Parti’nin kuruluşundan bu yana hiç kaybetmediği Erzurum Büyükşehir Belediyesinde, aday adaylığı süreci belki de hiçbir dönem bu kadar bilinmezliğe sürüklenmemişti.

Her ne kadar 2014 yerel seçimleri yaşanan karmaşa sürecinde ufak bir sekteye uğramış olsa da, nihayetinde Mehmet Sekmen ismi hızlı bir şekilde tespit edilmiş ve Erzurum’a gönderilmişti.

Şu anki durum, o zamankinden bile daha karmaşık bir hale dönüşmüş durumda. Zira mevcut Başkan, bir taraftan İstanbul ziyaretlerini sıklaştırarak STK’lar ile buluşmalar gerçekleştirirken, öte yandan ‘Cumhurbaşkanımız bizlere hangi görevi tevdi ederler ise, o noktada hizmet etmeye devam edeceğiz’ söylemini dile getirmekte.

Hal böyle olunca başta AK Parti Genel Başkan Vekili Sayın Efkan Ala olmak üzere AK Parti Genel Merkez yetkili organlarının da, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için alternatif isimler üzerinde bir çalışma yapma ihtiyaçları hâsıl olmakta.

Bu duruma istinaden alternatif isimlerin Sayın Erdoğan’a sunulmasında, AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu ve teşkilatları yanı sıra Erzurum milletvekillerinin görüşleri ön plana çıkmakta. Yani Küçükoğlu ve ekibi millete hizmet yolunda önemli ve bir o kadar zor bir karar vermenin arifesinde.

Küçükoğlu ve ekibinin alacağı bu kararın temelinde ise, yine ağırlıklı olarak kamuoyu tarafından dillendirilen ve her anlamda şehrin dokusu ile tam olarak uyumlu olacak isimlerin ön plana çıkması beklenmekte.

İşte tam burada, kamuoyunda tüm gözler özellikle üç isim üzerine çevrilmekte. Hatta bu isimlerle birlikte başka bir ismin ise yine genel merkez nezdinde görüşme içerisinde bulunduğu ve toplamda dört ismin masada olduğu kulislerde güçlü bir şekilde dillendirilmekte.

Bizler bu gün bu bilmecenin parçaları olan isimleri sizlerle paylaşarak, süreci izlemeye devam edeceğiz.

O isimlere geçmeden önce, mutlak surette mevcut başkan Mehmet Sekmen’in Erzurum dışında başka bir noktada görevlendirilme ihtimali şartı ile geçmek istediğimi bildirmek isterim.

İşte o isimler;

Aday adaylığı ile ilgili bir başvuru gerçekleştirmemiş olsa da Erzurum özelinde Ahmet AĞIRMAN ismi çokça dillendirilmekte. Ahmet Ağırman’ın İstanbul Büyükşehir iştirak şirketlerinde on iki yıllık yöneticilik birikimi sonrası İstanbul Finans Merkezi gibi bir önemli bir kuruluşun Genel Müdür Yardımcısı olarak atanması, ehliyet ve liyakat düsturu yanı sıra siyasal anlamda da güçlü olduğunun göstergesi olarak orta yerde durmakta. Ağırman isminin İstanbul ve Ankara ile birlikte Erzurum özelinde de bir saygınlığa sahip olmasıyla birlikte, ‘Ahmet Ağırman kimdir?’ sorusuna cevap yazan internet sayfalarında ‘Ağırman'ın yerel seçimlerde AK Parti'nin Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı olacağı düşünülmektedir’ ibaresinin varlığı bile göze çarpmakta.

Kamuoyunda konuşulan bir diğer isim ise, halen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü görevini sürdüren Ahmet KÜÇÜKLER. Küçükler’de iki dönemlik Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevi münasebeti ile tüm şehir tarafından tanınan isimler arasında yer almakta. Öte yandan AK Parti Genel Merkez yetkili organları ve Erzurum siyaseti ile iletişim halinde olan Küçükler’in aday adaylığı başvurusu henüz bulunmamakta.

AK Parti Genel Merkezi ile iletişim içerisinde olan isim olaraksa Ali Murat ALATEPE ismi karşımıza çıkmakta. Erzurum kamuoyu tarafından 21 Aralık 2017 – 31 Mart 2019 tarihleri arasında Esenyurt Belediye Başkanlığı yaptığı dönem itibari ile tanınmaya başlayan ve halen devam ettirdiği ERKON Genel Başkanlık görevi ile güçlenen bir isim. Alatepe’nin Genel Merkez görüşmeleri yanı sıra Erzurum ziyaretleri de gözlerden kaçmamakta. Her ne kadar Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylık başvurusu olmasa da, AK Parti Genel Merkez statüsünde görüşmeler gerçekleştiren Alatepe’nin düşüncesinin de ‘Cumhurbaşkanımız ve Genel Merkezimizin tevdi ettiği noktalarda hizmet etmeye talibiz’ şeklinde olduğu bilinmekte.

Tüm bu isimlerin dışında başta belirttiğimiz üç isimden biri olan ve kamuoyu tarafından güçlü bir şekilde kabul gören bir isme daha yer vermek isteriz.

Kısa bir süre önce AK Parti Genel Başkan Vekili Yardımcılığı görevine getirilmesine rağmen, kamuoyu tarafından uzunca bir süredir AK Parti Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak görülmek istenen ve yoğun bir şekilde dillendirilen Cengiz YAVİLİOĞLU. Genel Başkan Vekili Yardımcılığı görevine henüz daha yeni getirilmiş olsa da, kanımca Yavilioğlu ismi hala daha seçenekler arasında yer almakta. Zira edindiğimiz kulis bilgilerine göre Cumhur ittifakı partileri tarafından da toplu kabul gören ve Erzurum halkı tarafından yakinen tanınan Cengiz Yavilioğlu, siyasi erkler arasından da ortak isim olarak ön plana çıkmakta.

‘E peki Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için başvuruda bulunan diğer isimler ne olacak?’ sorusunun cevabı bizlerde yok.

Onların her biri de ebetteki kıymetli isimlerdir. Ancak bizler kulislerde konuşulan bilgileri sizlerle paylaşmakla mükellefiz. Kim bilir, Sayın Erdoğan belki de, ‘Mevcut Aday Adaylarını masaya yatırarak bu isimlerden biri üzerinde karar kılın’ bile diyebilir.

Son olarak şunu belirtmek isteriz ki;

Siyasal, sosyal ve ekonomik şartlar yanı sıra aday isimlerinin de önemli bir anlam ifade edeceği göz önüne alındığında, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinin tüm siyasi partiler için çok zor geçeceği aşikâr.

İşte bu yüzden diğer tüm partiler gibi, AK Parti’nin de doğru isimler ile yola devam etme zorunluluğu hakikati orta yerde durmakta.

Temennimiz odur ki; 31 Mart seçimleri, tüm siyasi partilerin göstereceği birbirinden kıymetli adayların yarışı ile hayırlı bir şekilde neticelensin ve şehrimiz yekvücut olarak çalışan bir mekanizma ile hayırlı hizmetlere ulaşsın.

YORUMLAR

  • 0 Yorum